MÁTE SPRÁVNÉ LIDI?

Znám CFO, který je velmi kreativní. Znám také, kreativního ředitele, který miluje Microsoft Excel. Má to smysl? Pouze tehdy, pokud znáte jejich přirozené osobnosti. Protože kdybyste znali, s největší pravděpodobností byste je nepřijali na tyto práce – kreativní osobu na pozici finančního ředitele a tabulkového maniaka pro reklamní kreativity.
Bohužel, většina lidí, nejsou na správných pracovních místech. Proč? Protože neznají své přirozené nadání. Většina lidí má tendenci dělat práci ne na základě jejich přirozeného talentu, ale na základě toho, co chtěli jejich rodiče, co se zdálo být „cool job“, co bylo „in“, atd. Proto museli udělat něco: naučit se nové dovednosti, něco nového se naučit a dělat těžkou práci, aby si dovednosti, jež potřebují pro svou práci, osvojili. Ale protože tyto dovednosti nejsou přirozené, nemohou být v takové práci „nejlepší“. Nikdy nemůžete srovnávat klavíristu s talentem, se kterým se již narodil s klavíristou přirozeného talentu, který musí trávit deset hodin denně cvičením. A totéž platí pro každou práci.
Takže ….. můžete odpovědět na otázku: „Máte správné lidi?“ Pokud neznáte jejich přirozené nadání, tak nemůžete. Protože musíte znát přirozený talent lidí, než si je najmete na určitou práci. Můžete použít různé druhy psychologických testů atd. Ale tady je jeden háček: lidé mají tendenci odpovědět na otázku „správně“, spíše než to, co je ve skutečnosti pravda. Pokud potřebuji práci, a já vím, že kreativita je důležitá, chtěl bych odpovědět na otázku: Jste kreativní? NE? V žádném případě! Odpovím ANO. Tak jak víte z dotazníku, jestli jsem kreativní, nebo ne? (Já vím, že budou některé další otázky, které by mohly odhalit moji kreativitu ….. ale jak přesně?).
8 let využívám osobní I-Ching, který mi pomáhá poznat skutečnou přirozenou osobnost a talent. To mi dává jasnou představu o potenciálu každého člověka. V případě, že vím, že je aktivní, vášnivý, rychlý a dokonce i agresivní, tak vím, co mohu od této osoby očekávat. Vím, jaké odpovědnosti a pravomocí může mít. Vím, v čem bude dobrý a naopak v čem nikdy excelovat nebude. Mým jediným úkolem je tedy pomoci této osobě rozvinout svůj přirozený talent na maximální úroveň. A co je ještě krásnější – bude dělat tuto práci s láskou, protože to bude pro něj 100% přirozené, tj. bez frustrace, žádná nenávist, žádné problémy atd.
Ujistěte se, že znáte přirozené talenty svých lidí (ne naučené). Dejte jim práci podle nich, a ujistěte se, že je dále rozvíjejí. V případě, že budete potřebovat pomoc, nebo chcete se dozvědět více, neváhejte a kontaktujte mě.

Napsat komentář