PROBOUZEJÍ SE ENERGIE PODNIKÁNÍ V NOVÉM ROCE

Jak jsme již psali na titulní stránce, začínají se vytvářet energie nového roku. Tyto energie se týkají všeho, tedy i byznysu.

Pokud ve svém podnikání pracujete s energiemi (k čemuž vám se srdce blahopřejeme), měli jste podzimní energie Kovu (srpen a září) a mezidobí Země (říjen) věnovat psaním „byznys plánů“ a ladění rozpočtů na příští rok. Byly to energie peněz a reality. Fakta, tabulky, průzkumy, výpočty, odhady, náklady, výnosy, zisk. Máte to? Pokud ano, máte před ostatními výborný náskok. Jak toho můžete zužitkovat nyní?

Ti, kteří s energiemi nepracují, mají teď pravděpodobně plné ruce práce s tím, aby „nějak“ dokončili tento rok. Do toho mají „hoňku“ s přípravou rozpočtů. A to v období, kdy nemají žádnou podporu energie. Žádnou, zero, nula J.

Zatím, co se ostatní honí kolem svého byznysu, vy máte klid, protože tu svoji podzimní práci jste již odvedli. Teď je období klidu, volna. Je to období energie Vody. Období informací, komunikace, moudrosti.

Přichází síla intuice, jangová energie nové aktivity. Proto byste se měli nyní co nejvíce uvolnit. Rozhodně se nenechte zatáhnout do stresu konce roku. Tím si necháte vzít velkou příležitost vstoupit do nového roku s velkým náskokem a silným základem.

Jak zimní energie využijete? Nejvíce energie věnujte informacím, komunikaci a moudrosti. Procházejte si informace z vašeho oboru, z trhu. Pročítejte se průzkumy, odhady trendů na příští rok. O všem si povídejte se svými kolegy. Vytvořte uvolněnou neformální atmosféru a pozvěte ty, kteří o vašem podnikání něco vědí, pozvěte lidi z oblastí, které jsou pro vás důležité – finance, média apod. Veďte s nimi neformální diskuzi. Zkoumejte jejich názory, ptejte se na jejich postup, co oni plánují, čím se oni řídí. Nedělejte žádné závěry. Jen zkoumejte a posunujte informace dál. Nepřemýšlejte o nich, jen se snažte je vnímat a chápat souvislosti. Pak uvolněte prostor své intuici a vše, co vás napadne, si zapisujte. Přijde čas, kdy se vám to bude hodit a kdy se vám to velmi vyplatí.

Napsat komentář