VÁNOČNÍ MECHECHE

Jsme v období, kdy vládnou velmi silné pasivní (neaktivní) energie. Převládá silně energie elementu Vody a ta hasí veškerý oheň jak v každém člověku, tak i v podnikání.

Bohužel většina firem využívá zimní období k finišování. To znamená, že místo aby aktivita poklesla a byla minimální, naopak roste. To je pro všechny velmi vyčerpávající. Proto je důležité, aby firmy svým zaměstnancům dodávaly co nejvíce podpory právě energií Ohně.

Oheň patří hlavně ke společnosti lidí, k radosti, zábavě, kultuře, vášni, zapálení, oslavám apod. Proto je v období Vánoc tak důležitá společenská aktivita. Jedním způsobem, jak zapálit poměrně silný Oheň v rámci firmy jsou firemní vánoční party a oslavy.

christmas party i

Pozor však na to, aby nešlo jen o firemní „rutinní“ povinnost vůči zaměstnancům. Rutinna je energie Kovu a ta opět Oheň potlačuje, takže by vám taková akce moc nepřinesla.

Oheň chce naopak spontánnost, nadšení a touhu. Přesně tak byste k vánočnímu „veselí“

měli přistupovat.

Vánoční akce by se měly konat vždy mimo objekt firmy. Je potřeba opustit místo, které je v předvánočním shonu plné stresu a kde každé místo všem připomíná spousty práce, které je ještě do konce roku čeká.

Vánoční party by měla také co nejvíce odpovídat charakteru firmy a tomu, čím se zabývá.

Rozhodně se vyhněte tomu, aby akce byla příšli sešněrovaná přesně daným programem vypočítaným na minuty. Co nejvíce prostoru dejte volným zábavám. Pokud máte rádi např. bowling, nesnažte se nějak formovat týmy. Nechte všechny, ať si vytvoří týmy sami a pokud chtějí soutěžit, tak velmi neformálně a spíše pro radost a pro legraci.

Využijte vánoční náladu k tomu, abyste svým nejlepším zaměstnancům předali nějaká ocenění. Předání by sice mělo být formální, aby každý vnímal jeho důležitost, ale snažte se do toho vnést zábavu a pobavení, aniž byste snížili hodnotu daného ocenění.

Napsat komentář