POODHALENÉ TAJEMSTVÍ PENĚZ

ENERGIE JDE JEN TAM, KAM JI SAMI POŠLETE

Z našich článků v HAPPYWEEKu, seminářů i přednášek již víte, že vše v námi známém vesmíru i přírodě je energie. Vše (i vy) se neustále pohybuje a tímto pohybem vytváří danou frekvenci. To je energie, která neustále pulzuje v určitém rytmu a vytváří tak vlny, které působí na vše kolem sebe. Každý z vás je tak stále pod vlivem různého „vlnění“. Čím více se toto „vlnění“ liší od vašich vln, tím hůře se cítíte. Naopak, pokud vlny kolem vás odpovídají vašim, cítíte se příjemně.

Co je ale velmi důležité vědět, je to, že bez energie nic nefunguje a vlastně ani neexistuje. Pokud auto nemá „šťávu“, nejede, pokud parní stroj nemá páru, nefunguje, pokud vy nemáte energii, nemůžete vstát ani z postele. Takže pokud chcete, aby něco ve vašem životě fungovalo, musí to mít energii. Pokud to energii nemá, pak to ve vašem životě nebude nikdy fungovat.

Nemáte-li dostatek peněz, pak nemají ve vašem životě dostatek energie, pokud se vám hroutí vztah, znamená to, že mu odchází energie, pokud jste nemocní, pak i vám chybí energie. Prostě a jasně: vše, co nefunguje, nemá energii.

Abyste tedy zabezpečili fungování svého života, musíte do něj dostat příslušnou energii. Je to snadné, jako když do nádrže auta načerpáte dostatek paliva. Co k tomu potřebujete? V zásadě tři věci: jaký benzín či naftu potřebujete, kde jí vzít a kam ji načerpat. Odpověď na první otázku zjistíte z typu vozu. Druhou můžete získat např. z mapy okolí. Třetí odpověď získáte, když poznáte své auto – kdo co má a co a jak funguje. A stejně tak je to se vším ve vašem životě. Když něco nefunguje, musíte nejprve vědět, na jakou energii to „jede“. Pak musíte vědět, kde tuto energii můžete načerpat, no a nakonec jak a kam ji předat.

Když víte, že peníze „fungují“ např. na energii elementu vody, tak zjistíte, že tuto energii získáte plynutím (tok nebo-li koloběh peněz, peníze musí přitékat, ale i odtékat) a kam ji „nalijete“ zjistíte např. ze znalosti Ba Gua, kdy víte, že energie vody se dává do Gua 1.

Co je ale velmi důležité je to, že energie proudí jen a jen tam, kam ji sami nasměrujete. Energie vždy následuje vaši pozornost. Kam tedy upřete svoji pozornost, tam posíláte energie, tato oblast života se začne aktivovat a bude vám život ovlivňovat. Pozor však na jednu věc: každá mince má rub i líc. Budete-li například chtít posílit energii peněz, pak na ně musíte soustředit svoji pozornost. Ale jen samotná pozornost nestačí. Protože bude jen aktivovat funkci peněz a ta má také rub i líc. Líc bude asi to, že vám peníze budou přibývat. Rub bude nejspíš to, že vám budou odtékat. Takže se musíte připravit na obě alternativy. To ale určitě není vaším záměrem, aktivovat energii peněz a čekat, jestli vám přitečou, nebo odtečou. Takže jak dál?

Opět je to stejné jako u toho auta. Pokud chcete, aby jelo, musíte vědět na co jezdí, kde to „něco“ sehnat a kam to dát. Tím jste zajistili funkci auta – jede. Ale to vám nestačí. Vy máte auto, aby vás někam odvezlo. Takže musíte vědět, kam chcete jet. Pak funkce auta má svůj smysl.

A jak je to u peněz? Jako u auta J. Když aktivujete jen funkci peněz, tak začnou proudit – od vás, k vám….. Ale k tomu přeci peníze nemáte. Vy chcete peníze za nějakým účelem. A na tento účel musíte zaměřit svoji pozornost. Vy musíte penězům ukázat, kam mají plynout. Tím kontrolujete jejich plynutí, směr toku. Nebudou si tedy dělat co chtějí, jestli potečou k vám, či od vás, ale potečou jen a jen tam, kam zaměříte svojí pozornost. Protože energie, následuje jen a jen vaši pozornost. Takže i energie peněz.

Napsat komentář