ŠŤASTNÝ A BOHATÝ ŽIVOT

Dnešní doba je velmi silně zaměřená na materiální hodnoty. Peníze hrají ve všem velkou roli. Dochází tak k velké životní disharmonii. Velké úsilí věnované na získání peněz a bohatství není harmonizováno jinými aktivitami. Tím se zvyšuje stres a celkový životní diskomfort. Lidé tak svůj život spojují převážně s vyděláváním peněz.

I-Ching_Wallpaper_9a92k-913x250o

Cílem lidského života však není vydělávání peněz, ale dosažení celkového životního naplnění. Co to životní naplnění je a jak ho dosáhnout vás však nikdo neučí. Ve škole i v rodině jste především připravováni na svojí budoucí kariéru.

Lidé se pak často dostávají do situace, kdy své štěstí hledají právě v hmotných hodnotách. Po získání určitého majetku však zjišťují, že jim štěstí nepřináší. Dochází tak k ještě většímu stresu, frustraci apod. Často tato situace bývá příčinou rozpadu rodin ale i zhoršení zdravotního stavu. Není proto divu, že psychiatrické ordinace navštěvuje stále více lidí.

Frustrace, kterou lidé takto prožívají, je pak vede k domněnce, že být bohatý i šťastný zároveň není možné. A tak se rozhodnou vzdát se bohatství nebo štěstí. Obě tato rozhodnutí však vedou k velké životní nerovnováze a nikdy nedojde k naplnění.

Získat bohatství i štěstí však je možné. Dokonce přirozené. Patří to k základním přírodním zákonům. Člověk je tvor racionální (materialistický), tak i citový, duchovní. Abyste mohli dosáhnout štěstí i bohatství, musí být rovnováha mezi vaší racionální i citovou stránkou.

Jak této rovnováhy dosáhnout? Tomu se budeme věnovat právě v tomto novém blogu.

Budu moc rád, pokud mi budete psát své vlastní postřehy, názory. Mé přání je, aby to byl blog otevřený a živý. Abychom tu hledali společnou cestu k cíli – životnímu naplnění.

Napsat komentář